Hoppa till sidans innehåll

Information till Granförsäljare


Tack för att du säljer julgranar för Boo kanot och skidklubb!

Här finns nedanstående info som pdf-fil

Vi brukar netto få in ca 150 000:- för denna aktivitet. Tack vare granförsäljningen kan vi hålla nere medlemsavgiften på den låga nivå vi har. I år har vi dock färre granar så intäkten kommer bli något lägre.

Försäljningsplats:

Som förra året mellan Willy´s och garaget.

Försäljningspris,inkl nät

Vanlig gran 350:-

Kungsgran 600:-

Om vi har någon gran som är väldigt hög kan ni höja priset.

Löst ris, fråga vad de vill betala, dagspris efter egen känsla.

Vi har i år 450 vanliga rödgran och 150 kungsgranar. De kommer från Danmark.

Swishbetalning

Uppmuntra våra kunder att betala med Swish, dvs betala direkt via mobilen. så slipper vi hantera en massa kontanter. Pengarna går då direkt in på klubbens konto.

För att kunna betala med Swish måste den som betalar ha fixat det med sin bank och  ha appen i mobilen.

Numret de ska skicka betalningen  till, 123 170 90 62,  står på alla skyltar med öppningstider och några skyltar enbart med numret.

Ni måste dock se till att betalningen genomförs, att det står skickat, det kommer upp en grön sida med en bock där det står skickat och texten Boo Kanot och Skidklubb. Titta när de genomför betalningen och be sedan att få trycka ett finger mot den gröna skärmen, det ska då uppstå ett mönster av vita prickar som sprider sig över skärmen. Det går snabbt så ni borde inte bli försinkade med detta.

Om ni inte är vana och känner er osäkra gå gärna in på www.swedbank.se och kika på en film om hur det går till.

Nyckel och växelkassa

I Pressbyrån förvaras vår ”Lilla Väska” med nyckel. Vi försöker i år att inte ha några kontanter i den. Det betyder att den som har första passet för dagen kanske får svårt att växla några gånger om man inte själv har möjlighet att ta med några 50- och 100-lappar (glöm inte att ta tillbaka dem!), det brukar dock lösa sig snabbt.

 Förste man hämtar väskan, plockar fram granar, tänder marschaller och startar försäljningen.

 Håll ordning på nyckel till försäljningsstället, lägg den direkt efter att ni öppnat i den blå boxen så du inte råkar åka hem med den i fickan eller nåt. Lås fast kedjan i grinden.

 Försöka att hålla rent och snyggt kring försäljningsplatsen.

 Pengar, magväskan, överlämnas sedan till nästa pass.

 Efter dagens sista pass skall granar läggas tillbaka, kolla så det inte går att plocka över staketet.

 Marschaller släcks och läggs tillsammans med de tomma midjeväskorna i ”blå lådan”, stora verktyg läggs in under presenningen eller i blå lådan.

Skräp kan slängas i soptunnorna vid busshållplatsen.

Efter sista passet ska grinden låsas. Glöm inte att lämna väska med nyckel till Pressbyrån..

Det kommer vara någon från styrelsen som hämtar dagskassan, namn och telefonnummer framgår av schemat. Ge inte pengarna till någon annan. I så fall har jag ringt personligen till er och berättat vem som kommer. Om du inte känner oss personligen, var inte blyg, fråga vad vi heter.

Nätbyte 

Behöver du byta nät så tar du först bort ”tratten” sedan trär du på nätet, behåll förpackningen obruten till dess den är på, pilen på förpackningen ska vara mot ”tratten”. Gummibandet ska sitta på sidan där granarna kommer ut, dvs inte på trattsidan.

Får du förhinder att ställa upp på överenskommen tid så gör allt som står i din makt att ordna med ersättare. Men meddela vem som blir din ersättare eftersom ni får bonus. 

Är det helt omöjligt så meddela din passkollega samt ring undertecknad på telefon 073 034 03 98 så lägger jag ut det lediga passet på hemsidan.

Klä dej varmt, speciellt om fötterna! Något varmt i en termos kan vara gott.

Var försiktig med yxor, sågar och knivar. Alla ideella försäljare är försäkrade via RF´s grundförsäkring. Om någon gör illa sig, meddela undertecknad så att vi kan anmäla det till försäkringsbolaget. Händer någon allvarlig olycka så meddela snarast någon i krisgruppen, krisplan finns här. Det finns också ett litet första hjälpen kit i blå lådan. 

Som tack för hjälpen får du en vanlig gran, vill du ha en kungsgran får du lägga 250:- emellan.

Vi ska försöka meddela er efter varje dag hur mycket ni har sålt för.

Lycka till!

Pia Ström Sjöberg

Uppdaterad: 08 DEC 2018 15:41

Postadress:
Boo Kanot och Skidklubb
Velamsundsvägen 39
13236 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info