Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alla Torsby

Rapport från Torsbylägret 6-9/11 2014


BKOS skidresa till skidtunneln i Torsby 6-9/11 2014 

 

BKOS har genomfört sin första träningsresa till skidtunneln i Torsby! Vi som var med på resan var Lasse, Sara, Magnus, Martin, Tobbe, Anders, Ivar och Stephanie och som specialtränare och lokal guide hade vi Julia Seger, som också är medlem i BKOS och som går sitt sista år på Torsby skidgymnasium. Vi är alla eniga om att skidtunneln är det perfekta stället att åka till i tidig försäsong  innan snön finns på riktigt hemmavid och att Torsby erbjuder en härlig och inspirerande träningsmiljö också för rullskidor o backträning.

 

Tunneln är 1,3 km lång och har samma dragning som tidigare löparspår i kuperad terräng. Det finns fyra spår parallellt, två klassiska och två skatespår, två i vardera riktningen. Höjdskillnaden är ca 25 meter, med flera spännande kurvor och två bra backar som man får jobba ordentligt för att ta sig upp för. Popmusiken strömmade ut ur högtalarna och man måste sjunga med ibland. På centret finns en välsorterad skidshop, med kunnig personal, där man kan hyra all utrustning. Tunneln drar ca 37000 besökare om året, alla kategorier skidåkare. Vi träffade på sydkoreanska landslaget i skidskytte i tunneln och vid middagarna och massor av norrmän med sexåringar som flög fram i skatespåren.

 

Resan tog ungefär 5 timmar, med ett fikastopp halvvägs i Örebro o vi var framme i Torsby på Valbersängens vandrarhem straxt efter kl 23 på torsdagkvällen.

 

Vårt träningsprogram, upplagt under ledning av Julia Seger, såg ut så här;

Fredag morgon Teknikpass klassisk stil i skidtunneln

Fredag eftermiddag: Teknikpass fristil (skate) i skidtunneln

Lördag morgon: Stavgång intervallträning i backe

Lördag förmiddag: Teknikpass klassisk stil i skidtunneln, fokus på stakning

Lördag eftermiddag: Rullskidor på rullskidebana (mycket fin och kuperad sådan) / några valde simhallen

Lördag sen eftermiddag: Friåkning i skidtunneln (både klassisk stil och skate)

Söndag morgon: Långpass i skidtunneln klassisk stil

 

Julia höll i fyra av passen, teknikpassen på snö och stavgångspasset och gav alla mycket nyttiga tips och råd för förbättring av tekniken. På ett av passen filmades alla för direkt feed-back vilket var supernyttigt.

 

Vi ser redan fram emot att åka tillbaka till skidtunneln i Torsby med ett ännu större gäng från BKOS, i oktober nästa år!

 

/Stephanie

 

Alla_i_tunneln

Hela gänget i Skidtunneln

 

rullskidor1

 

Rullskidor  

 

skylt

 

20141109_092135_resized

 

20141108_194527_resized

Uppdaterad: 2016-06-08 02:47

Postadress:
Boo Kanot och Skidklubb
Velamsundsvägen 39
13236 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info