Hoppa till sidans innehåll

Information till Granförsäljare 2020


Tack för att du säljer julgranar för Boo kanot och skidklubb!

Vi brukar netto få in ca 150 000:- för denna aktivitet. Det är en mycket viktig inkomstkälla för klubben, och vi tackar Hyreslandslaget för lån av staket och Pressbyrån för hjälp med förvaring.

Försäljningsplats:

Som förra året, i Orminge Centrum mellan Willy´s och garaget.

Försäljningspris,inkl nät

Vanlig gran 360:-

Kungsgran 600:-

Om vi har någon gran som är väldigt hög kan ni höja priset.

Löst ris, fråga vad de vill betala, dagspris efter egen känsla.

Vi har i år 450 vanliga rödgran och 150 kungsgranar. De kommer från Danmark.

Swishbetalning

Uppmuntra våra kunder att betala med Swish, dvs betala direkt via mobilen. så slipper vi hantera en massa kontanter. Pengarna går då direkt in på klubbens konto.

För att kunna betala med Swish måste den som betalar ha fixat det med sin bank och  ha appen i mobilen.

Det finns qr-koder på skyltarna med öppettider, en för vanlig gran och en för kungsgran. Swish-appen har en funktion där man skannar koden med mobiltelefonens kamera så att både rätt mottagare och belopp kommer upp automatiskt. Om någon frågar efter numret så är det  123 170 90 62. 

Ni måste dock se till att betalningen genomförs, att det står skickat, det kommer upp en grön sida med en bock där det står skickat och texten Boo Kanot och Skidklubb.  Titta när de genomför betalningen och be sedan att få trycka ett finger mot den gröna skärmen, det ska då uppstå ett mönster av vita prickar som sprider sig över skärmen.  Det går snabbt så ni borde inte bli försinkade med detta. 

Om ni inte är vana och känner er osäkra gå gärna in på www.getswish.se och kika på en film om hur det går till.  

QR-kod för Rödgran 360 kr

 

QR-kod för Kungsgran 600 kr

 

Nyckel och växelkassa

I Pressbyrån förvaras vår ”Lilla Väska” med nyckel. Vi förvarar inte ha några kontanter i den över natten. Det betyder att den som har första passet för dagen kanske får svårt att växla några gånger om man inte själv har möjlighet att ta med några 20- och 100-lappar (glöm inte att ta tillbaka dem!), det brukar dock lösa sig snabbt.

Första försäljare för dagen hämtar väskan, plockar fram granar, tänder marschaller och startar försäljningen.

Håll ordning på nyckel till försäljningsstället, lägg den direkt efter att ni öppnat i den blå boxen så du inte råkar åka hem med den i fickan eller nåt. Lås fast kedjan i grinden.

Försöka att hålla rent och snyggt kring försäljningsplatsen. 

Var försiktig när du tar ner granar från den höga packen. 

Pengar, magväskan, överlämnas sedan till nästa pass. 

I och med att de flesta nu betalar med swish behöver vi inte hantera så mycket kontanter. Det har också blivit väldigt krångligt att sätta in kontanter på banken. Därför är det bäst om den som har sista passet för dagen tar kontanterna och swishar samma belopp till klubben på nummer 123 170 90 62  samt meddelar det swishade beloppet till  undertecknad på telefon / sms  073 034 03 98. Det kommer dock även att finnas någon från styrelsen som är beredd att hämta dagskassan, den som har sista passet för dagen får info om vem det är och ringer dit vid behov. Ge inte pengarna till någon annan. Om du inte känner oss personligen, var inte blyg, fråga vad vi heter.

Den lilla väskan med nyckel lämnas sedan till Pressbyrån igen. Pressbyrån brukar också kunna hjälpa till att splitta sedlar till mindre belopp.

Nätbyte Behöver du byta nät så läs instruktionen som finns på en lapp i blå lådan.

Belysning: Tyvärr är gatlyktan vid vår plats trasig sedan länge och i år är det extra mörkt. Ta med egen ficklampa eller pannlampa! Det finns laddningsbara strålkastare i blå lådan, ta fram dem och tänd när det börjar skymma. De som har sista passet för dagen ansvarar för att ta hem strålkastare och laddare, ladda under natten och lämna tillbaka nästa dag.

Avslut Efter dagens sista pass skall granar läggas tillbaka, kolla så det inte går att plocka över staketet.

Marschaller släcks och läggs tillsammans med de tomma midjeväskorna i ”blå lådan”, stora verktyg läggs in under presenningen eller i blå lådan. Häng gärna upp västarna på tork om de är blöta.

Skräp i mindre mängder kan slängas i soptunnorna vid busshållplatsen.

Får du förhinder att ställa upp på överenskommen tid så gör allt som står i din makt att ordna med ersättare. Men meddela vem som blir din ersättare eftersom den som genomför passet får ett bonusbelopp registrerat. 

Är det helt omöjligt så meddela din passkollega samt ring undertecknad på telefon 073 034 03 98 så lägger jag ut det lediga passet på hemsidan.

Klä dej varmt och regnsäkert, speciellt om fötterna! Något varmt i en termos kan vara gott. En egen ficklampa eller pannlampa är också nödvändigt under eftermiddagen.

Alla ideella försäljare är försäkrade via RF´s grundförsäkring. Om någon gör illa sig, meddela undertecknad så att vi kan anmäla det till försäkringsbolaget. Händer någon allvarlig olycka så meddela snarast någon i krisgruppen, krisplan bifogas. Det finns också ett litet första-hjälpen-kit i blå lådan.

Som tack för hjälpen får du ta med dig en vanlig gran efter ditt pass, vill du ha en kungsgran får du lägga 240:- emellan. Endast en gran per familj. Varje genomfört pass ger också ett bonusbelopp på 100 kr som kan användas för betalning av klubbens aktiviteter.

Lycka till!

Pia Ström Sjöberg
Tel 0730340398

Uppdaterad: 02 DEC 2020 21:29

Postadress:
Boo Kanot och Skidklubb
Velamsundsvägen 39
13236 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info