Hoppa till sidans innehåll

Turer


Kajakturer våren och sommaren 2019

Vi har turer som passar de flesta olika färdighetsnivåer. För information om planeringen för 2019, kontakta:

This is a mailto link  , tel 08 715 33 33
This is a mailto link, 076 308 81 58

 

Nationaldagspaddling 6 juni

Nationaldagen den 6 juni går turen som vanligt till Stora Långholmen. Vi träffas i Björkvik kl 09:00 och gör oss iordning för färd. En dagstur alla kan vara med på. Jag sätter inget maxantal ännu. Det beror lite på. Men vi kan vara många. Det blir tredje året i rad så nu är det tradition! Anmälan görs i evengemanget som kommer att vara på Facebook. Har du inte fb kan du anmäla dig till This is a mailto link.

Kvällsturer onsdagar juni-augusti

Vi tar vara på de ljusa sommarkvällarna!

Nivå; du ska klara 1 timmes paddling utan rast för att tycka att dessa turer är trevliga. Du bokar den kanot som passar dig på bokningslistorna i kanothuset, har du frågor maila This is a mailto link. 

Kvällspaddlingarna kör igång i juni. Vi kör onsdagskvällar under juni-augusti. Ingen föranmälan till paddlingen utan vi samlas vid kanothuset kl 18:00. Paddlingen startar kl 18:30 och vi är tillbaka runt 19:30-20:30.

 

Dagpaddling måndagar juni-augusti

24 juni, 8 juli, 22 juli, 5 augusti och 19 augusti 

Samling i Kajakhuset kl 09. Åter Velamsund ca kl. 16-17. Beroende på väder och vind beslutar vi tillsammans vilken tur vi ska paddla. Ta med fika och pengar till ev lunch.

Önskvärt är att man paddlat någon/några medlems/kvällspaddling/ar eller motsvarande innan man följer med på en Måndagstur. Måndagsturerna kräver paddelvana eftersom de är relativt långa och sker på ganska öppna vatten med båttrafik dvs. ungefär mittemellan Nivå 2-3 enligt Friluftsfrämjandets gradering. Se färdighetsnivåer.

Anmälan och frågor: This is a mailto link  , tel 08 715 33 33

 

Midsommartur till Gällnö 21-23 juni

Jag har hört så mycket trevligt om midsommar på Gällnö så i år tänkte jag se om verkligheten överträffar dikten.

Vi träffas i Norråva kl 10:00 och paddlar iväg när vi är klara för avfärd. I nuläget är inga fasta planer lagda för hur firandet ska gå till. Gällnö krog har inte öppnat ännu. Men de planerna tar vi senare…. Vi planerar ihop när det närmar sig.

Vi bor i tält på ängen och midsommardagen paddlar vi runt i Gällnöarkipelagen. Troligtvis sover vi på en annan ö midsommardagen.

Paddlar tillbaka till Norråva den 23 juni.

Kunskapskrav: Gult paddelpass eller motsvarande. Erfarenhet av kamraträddning och självklart ska du kunna simma.

Antal deltagare: Sex personer.

Sista anmälningsdag den 17 juni.

Anmälan till: This is a mailto link

 

Tälttur

Datum ej bestämt.

 

Vandrarhemstur 28 juli - 1 augusti

”Vandrarhemsturen vecka 31” 2019

Söndag morgon 28 juli till och med torsdag kväll 1 augusti 2019. Från Räfsnäs – Fejan – Lidö – Arholma – Räfsnäs. Max 12 deltagare.

Nivå enligt Friluftsfrämjandets gradering kommer att vara cirka 4 -5 (där 1 är lättast och 5 tuffast). Helst har du grönt paddelpass. Vi ser dessutom gärna att du minst har varit med på föreningens ”måndags-paddlingar” eller motsvarande. Räddningsövningar utförda 2019 är krav.

Anmälan och frågor: This is a mailto link , tel 08 715 33 33.

Anmälan senast 28/5.

 

Häng med till Svartsö krog 31 aug – 1 Sep 

Följ med på en bekväm och upplevelserik paddeltur till Svartsö.  Vi sover bekvämt på Svasrtsö vandrarhem. Hyr cyklar och för en fin cykeltur till Svartsö krog där vi äter en oförglömlig middag.

Vi startat från Norråva kl 09.00. Vi lättar ankar kl 10.00 och tar oss på lämpligt vis beroende på väder och vind till Svartsö. Vi kommer att äta medhavd lunch någon stans på vägen både till och från Svartsö. Frukost går att boka (detta löser man själv) eller så har man med sig egen. Det finns ett fin kök på vandrarhemmet. 

Kunskapskrav: Gult paddelpass samt kunskap och erfarenhet av kamraträddning. Simkunnig minst 200 m.

Kostnad för boende. Delat dubbelrum med toalett samt hyra av cykel 1.185 kr 

380 kr tillkommer för eget rum. Mat och utrustning står man själv för. Transport av båtar till Norrova hjälps vi åt med.

Antal deltagare 6 pers. Först till kvarn. 

Anmälan är bindande och betalas i förhand.

Sista anmälningsdag/betalningsdag 8/8.

Anmälan: till This is a mailto link

 

Helgtur till Sävö, fredag – söndag 6 – 8 september

Boende på ”Vandrarhem”. Max 10 deltagare.  

Nivå enligt Friluftsfrämjandets gradering kommer att vara cirka 4 -5 (där 1 är lättast och 5 tuffast). Helst har du grönt paddelpass. Vi ser dessutom gärna att du minst har varit med på föreningens ”måndags-paddlingar” eller motsvarande. Räddningsövningar utförda 2019 är krav.

Anmälan och frågor: This is a mailto link   tel 08 715 33 33

Anmälan senast 2/8.

Uppdaterad: 04 SEP 2018 22:20 Skribent: Pia Ström Sjöberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Boo Kanot och Skidklubb
Velamsundsvägen 39
13236 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info