Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte


Boo Kanot och Skidklubb är en ideell förening, vilket betyder att det inte är en vinstdriven och kommersiell verksamhet utan är en förening  som sköts av sina medlemmar. Det är medlemmarna som bestämmer hur man vill ha det i sin förening , till exempel  vilka verksamhetsområden man ska ha, vilka aktiviteter man ska hålla på med och vad man ska lägga pengarna  på.

Årsmötet är föreningens viktigaste aktivitet under året

Årsmötet är det högsta beslutande organet. Årsmötet är en sammankomst där man samlar alla medlemmar för att bestämma hur man vill att föreningen ska drivas och alla får säga vad de tycker. Man väljer också en styrelse som ska företräda medlemmarna när årsmötet inte är samlat.

Årsmötet samlas en gång om året, om inte medlemmarna vill att det ska arrangeras ett extra årsmöte, om det har inträffat något väldigt speciellt som gör att man behöver ta ett beslut av hela föreningen. Mellan årsmötena har styrelsen i uppdrag att genomföra det som årsmötet har beslutat, dvs. det medlemmarna har beslutat.

Till årsmötet ska styrelsen redovisa hur det gånga året gått och om de följt det som beslutades på föregående årsmöte. De ska också presentera en verksamhetsplan och budget för det nya året.

Du som medlem kan även inkomma med en så kallad motion, ett förslag,  till årsmötet.

Om man som medlem inte är nöjd eller överrens om det som styrelsen presenterar, kan man på årsmötet lägga fram detta och få en förändring i verksamhetsplanen eller budgeten  efter en omröstning.

Självklart kan man i perioden när årsmötet inte är samlat komma med förslag till styrelsen, som de tar ställning till under året. Är det en väldigt stor förändring eller att det inte ryms i den budget som lagts så måste det kanske vänta till Årsmötet.

Boo Kanot och Skidklubb är en fantastiks förening på många sätt men den kan bli ännu bättre och trevligare om just du som medlem kommer med förbättringsförslag. Det kanske är fler som tycker som du. Det är meningen att du ska trivas i din klubb.

Det är viktigt att du kommer till årsmötet och säger hur du vill ha det!

Uppdaterad: 01 JUL 2018 18:10 Skribent: Martin Öhnström

Postadress:
Boo Kanot och Skidklubb
Velamsundsvägen 39
13236 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info