Kajak

Vår kajakverksamhet vänder sig till både ungdomar och vuxna, nybörjare och mer erfarna, motionärer och tävlingsaktiva.

”Prova på” paddling

För de som inte paddlat tidigare har vi ”prova på paddling” där vi har erfarna instruktörer som hjälper till.

Gemensam paddling

För de som känner för gemensam kvällspaddling har vi vikt onsdagskvällarna för detta. Alla som vill träffas vid Kajakhuset Velamsund, så får man se hur många det blir. Vi har inte någon speciell ledare utan alla hjälper alla, ett bra sätt att lära känna nya medlemmar.

Gemensamma långturer 

Vill du paddla på en lite längre tur med andra finns våra gemensamma långturer att tillgå. Vi erbjuder turer från halvdag till hel vecka, för mindre vana paddlare till de med mer erfarenhet, i blandade konstellationer eller bara för ungdomar eller vuxna, det är bara att välja, det finns turer för alla.

Ungdomar och juniorer

För ungdomar och juniorer bedriver vi träningsverksamhet samt även någon längre paddling med övernattning.

Under sommarlovet arrangerar vi kajakskola i form av dagläger för barn från 12 år.

Paddlings- och säkerhetsutbildning ger nyckel till kajakhuset

I Boo kanot- och skidklubb värnar vi om hög säkerhet, därför erbjuder vi medlemmarna speciella säkerhetsträffar där vi t.ex. tränar på att ta oss upp i kajaken om man vält eller hur man hjälper sin kompis. Vi utbildar enligt så kallade Paddelpasset som Svenska Kanotförbundet tagit fram i samarbete med övriga kanotförbund i Europa, nivå Gul. Klubben utbildar nya medlemmar (en heldag).

Kursen är ett krav för att få nyckel till kanothuset, låna kajak och delta i klubbens turer. En avgift på 300 kr (2022) tas ut för kursen.

Klubben ordnar heldagskurser (Gul EPP) för medlemmar vid flera tillfällen under senvåren när det är varmt i vattnet.  

Uthyrning av kajakplatser

Har du egen kajak och vill förvara den i  Kajakhuset i Velamsund så har vi ca 20 platser som vi hyr ut till medlemmar. Man kan ställa sig i kö till kajakplats innan man blivit medlem, medlemmar har dock förtur.