Lån av kajaker/SUP

Så här fungerar det

För att få tillgång till våra kajaker och SUP:ar så behöver du:

  • Betala medlemsavgift för aktiv medlem (ej stödmedlemskap)
  • Gå en grundkurs i paddling sk  Gul EPP . När du har gått den får du en nyckel till klubbhuset. 

 

Vilka kajaker får jag låna?

A sektionen
Här finns alla de kajaker som "fritt" kan disponeras av dig som är medlem.  Längst till vänster utmed väggen finns också våra K2´or (dubbelkajaker), som "fritt" kan disponeras. Nummer A8, A18 och A23 är av glasfiberarmerad plast och är mer ömtåliga.

U sektionen
Dessa kajaker får endast användas av ungdomsgruppen eller organiserad träning. Dessa kajaker är mycket känsliga och får absolut inte tas upp på någon klippa, då går de mycket lätt sönder.

H sektionen
Här finns de platser som privatpersoner hyrt för att förvara egen kajak.

Låna kajak/SUP för egen del

Vill du låna kajak för egen del (utan ledare med) behöver du först genomgå en grundkurs i paddling (Gul EPP) och därmed få en nyckel till klubbhuset. Du kan då låna kajak/SUP utan extra avgift upp till 48 tim.

Gör så här:  

  1. Välj kajak/SUP och fyll i namn och mobilnummer i schemat i kajakhuset.  
  2.  Du får låna kajaken/SUP en upp till 48 tim
  3. Efter paddling : torka av kajak/Sup, paddlar och tillbehör och lägg tillbaka på sin plats.
  4. Har kajaken fått någon skada eller liknande måste det rapporteras, lista finns i kanothuset, så att fel kan åtgärdas. Du kan även skicka ett mejl till kajakrep@bkos.se

Välj bland kajaker markerade med "A" . Kajaker markerade med "U" är enbart för ungdomssektionen. Likaså finns det en sektion med privata kajaker.

Genom schemat så vi vet vem som har kajaken och var de eventuellt befinner sig (detta är en säkerhetsåtgärd om något skulle hända).

När du fyller i schemat får vi också en uppfattning om hur mycket kanoter som utnyttjas, som är populära och om vi behöver komplettera med fler kajaker.

Låna kajak vid ledarledda onsdagspaddlingar (ingen nyckel behövs)

För att låna kajak för t ex onsdagspaddling där det finns en ledare behöver du ingen egen nyckel utan enbart vara medlem samt betalat aktivitetsavgift. 

  1. Välj kajak och fyll i namn och mobilnummer i schemat i kajakhuset 
  2. Efter paddling : torka av kajak, paddel och tillbehör och lägg tillbaka på sin plats.
  3. Har kajaken fått någon skada eller liknande måste det rapporteras, lista finns i kanothuset, så att fel kan åtgärdas. Du kan även skicka ett mejl till kajakrep@bkos.se

Vill du ta med en gäst? 

Du kan som medlem ta med enstaka gäster under dagtid, ej långfärd över flera dagar. Gäster betalar 200 kr/dag för lån av kajak. Beloppet betalas med Swish till nummer 123 170 9062 eller via Bankgiro 701-6058. Kom ihåg att ange namn på medlem och 'gästlån kajak'.
Detta gäller endast A kajaker. 

Medlemmar har alltid företräde till våra kajaker, du kan inte boka upp gäster i förväg.

I Boo kanot och skidklubb bär alla flytväst, oavsett om man paddlar nära land, på grunt vatten eller om det är väldigt varmt. 

För information och frågor mejla: kanot@bkos.se