Kajakkurs Gul EPP

Gå grundläggande paddlingskurs och få nyckel till klubbhuset

I vår klubb är säkerhet en mycket viktig faktor.  Därför har vi som krav att alla medlemmar som vill kvittera ut en nyckel till kajakhuset som ger dig tillgång till klubbens lånekajaker. Du behöver aldrig ha paddlat tidigare för att gå kursen. Vi startar med grunderna, men även du som paddlat tidigare kommer garanterat lära dig något nytt. Det är alltid flera ledare på kurserna och det finnas möjlighet att ställa frågor som har med paddling och föreningens aktiviteter att göra. Kursen genomförs vid klubbhuset i Velamsund

Klubben har i dag egna instruktörer som är utbildade för att instruera och examinera på gul nivå. Vi har kurser vid olika tillfällen under försommar/tidig höst när det är varmt i vattnet. Detta görs till en förmånlig avgift på f n 300 kr.

Det här får du lära dig på kursen
Vi använder oss av det så kallade  Paddelpasset som Svenska Kanotförbundet tagit fram i samarbete med övriga kanotförbund i Europa. De här momenten ingår på gul nivå . Utöver detta tränar vi även på att ta oss upp i kajaken om man vält och hur man hjälper sin kompis en så kallad kamraträddning.

Tips! Är kurserna fullbokade går det även bra att gå kursen hos andra utbildningsaktörer. Kursen samt uppvisande av kamraträddning ger också tillgång till klubbhus-nyckel. 

/explorer/widgets/page-63_widget-image-3.jpeg/explorer/widgets/page-63_widget-image-4.JPG/explorer/widgets/page-63_widget-image-2.jpeg/explorer/widgets/page-63_widget-image-1.JPG