Genomförda kajakturer 2023

 

Äventyret finns runt hörnet...  För dig som gillar att paddla havskajak har vi turer i olika längder och svårighetsgrader.  Föredrar du skön njutarpaddling en kväll eller att snirkla bland kobbar & skär över en helg, eller kanske utmana dig med havspaddling längre ut i skärgården?

Här kan du se vilka turer som vi genomfört under säsongen 2023. Håll utkik efter turer 2024 i menyn från mars 2024!

Onsdagspaddlingar 2023

Start onsdag 24 maj – september, slutdatum ej bestämt.

Samling kl. 17.30. Start paddling kl 18.00. Paddling i cirka 2 timmar. Onsdagspaddlingarna är i grunden inte instruktörsledda. Det är en paddeldag i veckan där medlemmar kan träffas. Ibland är det instruktörer med och ibland inte. Ta därför med egen nyckel till kanothuset. Kom i god tid för att hinna byta om och ta fram kanoten innan vi börjar. Det finns 20 lånekajaker. Det är först till kvarn som gäller om du inte har förbokat på listan i kanothuset. Kolla listan innan du lånar en kajak.

Samtliga medlemmar är välkomna att delta.

Måndagspaddlingar 2023

Samling i Kajakhuset kl 09. Åter Velamsund ca kl. 16-17. Beroende på väder och vind beslutar vi tillsammans vilken tur vi ska paddla. Ta med fika och pengar till ev lunch.

Önskvärt är att man paddlat någon/några medlems/kvällspaddling/ar eller motsvarande innan man följer med på en Måndagstur. Måndagsturerna kräver paddelvana eftersom de är relativt långa och sker på ganska öppna vatten med båttrafik. Det motsvarar nivå enligt Friluftsfrämjandets gradering cirka 2,5 - 3 (där 1 är lättast och 5 tuffast). Du har minst Gult EPP. Vi ser dessutom gärna att du minst har varit med på föreningens ”onsdags-paddlingar”.

Endagsturer 2023

Tisdag 6 juni - Nationaldagspaddling Björnö

Tips! Bra nybörjartur

Följ med och paddla runt Björnö, Ingarö, ca 8 km i lugn takt, vi kommer att göra lunchstopp halvvägs. Det här är en lugn tur med start på Björnö. Egen kajak eller så lånar du någon av medlemskajakerna alternativt hyr på Kajakeriet vid startplatsen, www.kajakeriet.com. Transporten löser du själv.

Förkrav: Gult paddelpass. Från 12 år i målsmans sällskap.

Ledare: Helena Lindström & Helena Franzon.

Lördag 10 juni - Stadstur med slussning 

Denna dagstur utgår från kanothuset och följer farleden in mot Stockholm. Vi kommer passera Fjäderholmarna och sedan glida in i Djurgårdsbrunnskanalen. Efter en rast vid Tekniska museets brygga fortsätter vi in under Djurgårdsbron, tar en snabb titt på Slottet och följer Djurgården till Beckholmen och vidare under Henriksdalsbron. Därefter åker vi in i Sickla kanal och slussar in i Sickla sjö. Slussen är öppen mellan 10-16 denna dag. Därefter fortsätter vi genom Sicklasjön och Järlasjön  till Saltsjö-Duvnäs. Där får vi rulla kanoterna på vagnar några hundra meter till Duvnäsviken. Hemfärd genom Skurusundet. Vi kommer göra ett antal kortare stop på vägen för lunch/fika.

Vi behöver komma iväg klockan 09.00 för att hinna runt, eftersom vi kommer paddla i ett lungt tempo. Medtag ombyteskläder, lunch och fika x 2 samt extra vätska och solskydd. 

Förkunskaper: Detta är en ganska lång, men väldigt annorlunda och omväxlade tur. Beroende på deltagare och väder kan det bli så att vi istället sjösätter vid Boobadet och utgår därifrån. Det blir betydligt kortare men kräver lite logistik. Du bör ha paddlat några längre dagsturer tidigare för att följa med på denna tur.

Ledare Magnus Betmark

Flerdagsturer 2023

Flerdagsturer för medlemmar med varierande längd och svårighetsgrad. Ibland övernattar vi i eget tält och ibland på vandrarhem.

30 juni- 2 juli Tälttur i Svartlögaområdet 

 

5-dagars vandrarhemstur: söndag 30 juli – torsdag 3 augusti 

Boende på förbokade vandrarhem varför anmälan behövs senast 21 maj.
Förkrav: GulEPP (gärna även paddling på grön nivå) Vi ser dessutom att du minst har varit med på föreningens ”måndags-paddlingar” eller motsvarande. Räddningsövningar utförda 2023 är krav.

Ledare: doris.nyrnberg.damstrom@telia.com tel 08 715 33 33

Fre 11 aug - Sön 13 aug - 3-dagars tälttur kring Torö

Välkommen på 3 dagars tälttur i området runt Torö. Otroligt vacker natur och förhoppningsvis solnedgångar i horisonten. Räkna med att det kan bli en delvis guppig tur med lite vågor.

Vi samlas kl 10 på en ännu inte bestämd plats. Platsen beror på vädret och vi återkommer om det när det närmar sig. Men räkna med en timmes bilfärd från Stockholm. Egen kajak eller så lånar du någon av medlemskajakerna. Transporten löser du själv.

Förkunskaper: Nivå 3:

-Kamraträddning ska ha gjorts i år. (vid behov kan vi kan lösa det så att du kan få göra det med en ledare en onsdagskväll - säg bara till)

-Har paddelvana d v s har varit med på en heldagspaddling och även paddling i lite motvind och lite vågor. 

-Klarar att paddla ca 3-5 timmar per dag uppdelat före och efter lunch. 

-Friluftsvana av tältliv 

Ledare: Lisen Nagy, Britt Fredriksson & Lisa Anderberg.

Fre 1 sept - sönd 3 sept St Kalholmen - boende på vandrarhem

Nivå enligt Friluftsfrämjandets gradering kommer att vara cirka 4 - 5 (där 1 är lättast och 5 tuffast).

Förkunskaper: Helst har du paddelpass ”Grönt EPP” se Vi ser dessutom gärna att du minst har varit med på föreningens ”måndags-paddlingar” eller motsvarande. Räddningsövningar utförda 2023 är krav.

Ledare: doris.nyrnberg.damstrom@telia.com tel 08 715 33 33